Honoring the farmhouse style architecture of the main house called for a landscape that would bring balanced composition to the site. The first phase of landscape began where only the swimming pool sat on axis with the main residence — the pool house structures wouldn’t be designed and built for several years. When the pool area was completed, a cedar pergola was built to connect the two pool houses and allow for dappled shade, a refuge from an otherwise exposed area.

The landscape builds on the ‘elegant country’ style of the guest house and barn architecture with wide flagstones, stone walls, and custom designed gates that lead from garden areas into a central courtyard. Here, residents and their guests can gather around a robust fire ring. A potting shed leads to an orderly vegetable garden featuring an espalier apple tree and raised planting beds, while the view from the greenhouse is a quiet woodland garden. A new terrace and flagstone path at the main house seamlessly blend the existing home with the new addition.