Situated on an agrarian site, overlooking hayfields with views to the nearby Sekonnet River, this country retreat is immersed in the land’s goodness, creating a seamless indoor/outdoor living experience for the owners.

Hoerr Schaudt was engaged to enhance the fluidity of home life – taking the comfort and peace of the indoors and extending it outwards. The redesigned terrace is where this idea is most exemplified. An existing terrace sat on a stone plinth that elevated the area above its adjacent hay field. As our team redesigned this space, creating a variety of outdoor rooms for dining and lounging, we played up this elevation, intending for the homeowners to go from a highly designed and programmed space to unrestrained farmland the moment they step off the plinth.

Stone walls enclosing the home were extended and gates were added along the terrace. 35-foot beech trees were repurposed, taken from one area on the site and moved to the entry sequence as well as extending a native stone wall and walkway welcoming the outside in. A pergola was added to connect the home to the adjacent guest house, helping to establish an entry court to further reinforce the site’s welcome nature.

Our team also designed an orchard and vegetable garden, enabling the owners to be as dependent on the land as they wish.